Reseptit

Normandialaiset siiderisimpukat

Normandialaiset siiderisimpukat ovat syys- ja talviruokaa parhaimmillaan. Tämä ruoka vie suoraan makumatkalle ranskalaisiin bistroihin. Eläviä simpukoita myydään kalatiskeillä pusseissa tai kylmäaltaissa suojakaasuun pakattuina. Voit myös käyttää pakastettuja sinisimpukoita, joille riittää pelkkä kuumennus siideriliemessä. Tarjoa simpukoiden kanssa rapeakuorista leipää ja itse tehtyjä maalaisranskanperunoita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Normandialaiset siiderisimpukat

  • n. 1 kg sinisimpukoita
  • 3 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 3 dl kuivaa siideriä
  • 1/2 kalaliemikuutio
  • suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • timjaminoksia
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

Normandialaiset siiderisimpukat tehdään helposti näin:

1. Pese simpukat juoksevan veden alla karkealla harjalla. Poista simpukoista parta. Heitä pois simpukat, joiden kuori ei sulkeudu napautettaessa. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuumenna öljy ja voi isossa kannellisessa kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää siideri ja timjaminoksat. Murenna sekaan liemikuutio ja anna liemen kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Laita simpukat kattilaan, peitä kannella ja keitä simpukoita n. 5 minuuttia voimakkaasti kiehuvassa liemessä. Ravistele kattilaa pari kertaa keittämisen aikana.

4. Nosta simpukat reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Poista timjaminoksat ja lisää kerma liemeen. Tarkista liemen maku, anna kiehua hetki ja kaada simpukoiden päälle.

5. Tarjoa Normandialaiset siiderisimpukat maalaisranskalaisten kera.

Katso myös: Yrteillä maustetut sinisimpukat ja sahrami-kermakastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Merimiehen simpukat

X