Reseptit

Norsuntassu eli grillattu braai-leipä

12.6.2014 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 Kinuskikissa-leipä, ciabatta-sämpylä tai pieni patonki
4 puolikuivattua tomaattia
1 kevätsipuli tai sipulinvarsia
2-3 viipaletta cheddarjuustoa
0.5 dl makeaa mangochutneyta
0.5 dl silputtua tuoretta basilikaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Norsuntassu eli braai-leipä kuuluu eteläafrikkalaisiin grillijuhliin.

1. Halkaise leipä tai patonki. Levitä toiselle puolikkaalle tasaisesti chutneyta sekä juusto- ja tomaattiviipaleita. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää leivälle silputtua sipulia ja basilikaa. Sulje patonki toisella puolikkaalla ja sido tarvittaessa tukevaksi puuvillalangalla tai alumiinifoliolla.
2. Grillaa leipää molemmin puolin, kunnes juusto on sulanut ja kuori on rapea.