suklaasydämet, mukana Nutellaa
Nämä herkulliset suklaasydämet täytetään Nutella-pähkinälevitteellä.
Reseptit

Nutella-täytteiset suklaasydämet

Nämä herkulliset suklaasydämet täytetään Nutella-pähkinälevitteellä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 150 g (2½ dl) tomusokeria
  • 1 keltuainen
  • 250 g kylmää voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 25 g (½ dl) kaakaota

Täyte

  • 200 g Nutella-pähkinätahnaa

Valmistusohje

1. Pane keltuainen ja sokeri kulhoon. Lisää paloiteltu, kylmä voi kuutioina. Sekoita taikina tasaiseksi sähkövatkaimella tai sormin nyppimällä. Sekoita kaakao jauhoihin ja lisää voiseokseen nopeasti sekoittaen. Painele taikina levyksi, kääri folioon ja anna levätä jääkaapissa tunnin ajan.

2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli palat kevyesti jauhotetulla alustalla noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota sydänmuotilla levystä pikkuleipiä ja pane ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Kypsennä sydämiä noin 11 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Täytä sydämet vasta tarjoiluvaiheessa. Levitä puolille sydämistä kerros pähkinätahnaa ja paina päälle toinen sydän. Tomuta sydämet halutessasi kaakaojauheella tai tomusokerilla.

Leivo myös näitä pikkuleipiä jouluksi:

858655-luumu_kookossydamet.jpg

Luumu-kookossydämet

858605-suklaakarpalowhoopiet.jpg

Suklaa-karpalowhoopiet

858667-hilloneliot.jpg

Hilloneliöt

Kotiliesi.fi: Nutella-suklaakeksit

X