Reseptit

Nutellakuppikakut

21.12.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Nutellakuppikakkujen sisältä löytyy ihanan pehmeä ja suklainen yllätys.

Ainekset

125 g voita
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 ½ tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
1 appelsiinin raastettu kuori
n. 1 ½ dl Nutellaa

Kuorrutus

100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vispikermaa
1 rkl appelsiinimehua
2–3 rkl tomusokeria
ripaus kanelia

Pinnalle

tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos taikinaan. Lisää taikinaan lopuksi maito ja raastettu appelsiininkuori ja sekoita tasaiseksi.

2. Lusikoi ensin pieni teelusikallinen Nutellaa muffinivuokiin ja täytä vuoat taikinalla. Jätä hieman kohoamisvaraa. Paista 180-asteisessa uunissa 15– 20 minuuttia. Ota kuppikakut uunista ja jäähdytä.

3. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Lusikoi kuppikakkujen pinnalle vielä nokare Nutellaa ja päälle kuorrutusta.

4. Viimeistele kaakaojauheella.

Katso myös:

Nutellamousse, Ruoka.fi
MieliRuoka: Nutellakermalla täytetyt keksikupit, Ruoka.fi
Tahmeat herkkupullat, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *