Reseptit

Nutellakuppikakut

Nutellakuppikakkujen sisältä löytyy ihanan pehmeä ja suklainen yllätys.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 125 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • n. 1 ½ dl Nutellaa

Kuorrutus

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl vispikermaa
  • 1 rkl appelsiinimehua
  • 2–3 rkl tomusokeria
  • ripaus kanelia

Pinnalle

  • tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos taikinaan. Lisää taikinaan lopuksi maito ja raastettu appelsiininkuori ja sekoita tasaiseksi.

2. Lusikoi ensin pieni teelusikallinen Nutellaa muffinivuokiin ja täytä vuoat taikinalla. Jätä hieman kohoamisvaraa. Paista 180-asteisessa uunissa 15– 20 minuuttia. Ota kuppikakut uunista ja jäähdytä.

3. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Lusikoi kuppikakkujen pinnalle vielä nokare Nutellaa ja päälle kuorrutusta.

4. Viimeistele kaakaojauheella.

Katso myös:

Nutellamousse, Ruoka.fi
Tahmeat herkkupullat, Kotiliesi.fi

X