Reseptit

Nuudelisalaatti

Nuudelisalaatti sopii arkeen ja juhlaan. Tämän nuudelisalaatin salaisuus piilee maistuvassa kastikkeessa

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nuudelisalaatti

  • 400-500 g sobanuudeleita
  • 200 g tuoreita sokeriherneitä
  • 1 punainen paprika
  • 1 retikka

Kastike

  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 1 dl valko- tai riisiviinietikkaa
  • 3 dl öljyä

Valmistusohje

Nuudelisalaatti syntyy näin helposti:

1. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä. Laita kulhoon. Lisää kiehautetut ja puolitetut sokeriherneet, suikaloitu retikka ja kuutioitu paprika.

2. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kostuta salaatti osalla kastikkeesta. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen.

3. Nuudelisalaatti sopii noutopöydän tarjottavaksi esimerkiksi marinoidun paahtofileen kanssa.

Japanilaishenkiseen noutopöytään sopivat myös katkarapukääröt, salaatti Kioton tapaan ja japanilainen munakasrulla.

Katso myös Kotiliesi.fi: Nuudelit ovat aasialaisen keittiön perusta – kokosimme ihanimmat nuudeliruoat keitoista vokkeihin

X