Reseptit

Nuudeliwokki

Nuudeliwokki on täynnä vihervoimaa. Täysjyvänuudelit saavat seurakseen lehtikaalia, broccolinia ja vihreitä papuja.

Teksti:
Maija SIlvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nuudeliwokki

  • 100 g lehtikaalia
  • 100 g vihreitä papuja
  • 200 g broccolinia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 kevätsipulin varsi
  • 150 g täysjyvänuudeleita

Kastike

  • 1 limetinmehu
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl chilikastiketta (esimerkiksi srirachaa)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Valmistusohje

Nuudeliwokki tehdään helposti näin:

1. Sekoita kastikeainekset yhteen.

2. Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Poista pavuista kannat. Paloittele broccoliinit. Hienonna kevätsipuli.

3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit siivilässä.

4. Kuullota broccolinit, pavut ja lehtikaali öljyssä kypsiksi. Sekoita joukkoon nuudelit, kastike ja kevätsipuli. Viimeistele nuudeliwokki auringonkukansiemenillä.

Katso myös: Pilko, paista ja mausta! Täydellinen wokki mehevöitetään kastikkeella ja terästetään valkosipulilla ja inkiväärillä – 15 nopeaa ja maukasta ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Nuudelit ovat aasialaisen keittiön perusta – kokosimme ihanimmat nuudeliruoat keitoista vokkeihin

X