
Nuudeliwokki lehtikaalilla
Nuudeliwokki lehtikaalilla on nopea ruoka, jonka maun salaisuus on hyvässä kastikkeessa. Tähän vihreistä kasviksista paistettuun nuudeliwokkiin makua antaa japanilainen sitruunalla maustettu soijakastike ponzu. Wokki maistuu parhaalta heti paistamisen jälkeen.
Ainekset
Nuudeliwokki lehtikaalilla:
- 1 ps (100 g) lehtikaalia
- 1 purjo
- 100 g sokeriherneenpalkoja
- 1 l pinaattia
- 100 g siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
- 100 g munanuudeleita
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 dl suolapähkinöitä
Kastike:
- 1/2 dl ponzu-soijakastiketta
- 2-3 rkl limetinmehua
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl sokeria tai hunajaa
Valmistusohje
Nuudeliwokki lehtikaalilla tehdään näin:
1. Pese lehtikaali, poista paksut lehtiruodit ja leikkaa suikaleiksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti myös lehtiruotien välistä ja leikkaa paloiksi.
2. Huuhtele sokeriherneenpalot ja pinaatti. Viipaloi sienet.
3. Kypsennä munanuudelit suolalla maustetussa vedessä ja valuta lävikössä.
4. Sekoita kastikkeen ainekset kipossa.
5. Paista kasviksia ja sieniä vokkipannussa viitisen minuuttia. Lisää nuudelit, suolapähkinät ja kastike. Paista nuudeliwokkia vielä pari minuuttia.
Katso myös: Lehtikaali-nuudeliwokki
Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvisvokki
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous