Reseptit

Nuudeliwokki lehtikaalilla

Nuudeliwokki lehtikaalilla on nopea ruoka, jonka maun salaisuus on hyvässä kastikkeessa. Tähän vihreistä kasviksista paistettuun nuudeliwokkiin makua antaa japanilainen sitruunalla maustettu soijakastike ponzu. Wokki maistuu parhaalta heti paistamisen jälkeen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nuudeliwokki lehtikaalilla:

  • 1 ps (100 g) lehtikaalia
  • 1 purjo
  • 100 g sokeriherneenpalkoja
  • 1 l pinaattia
  • 100 g siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
  • 100 g munanuudeleita
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl suolapähkinöitä

Kastike:

  • 1/2 dl ponzu-soijakastiketta
  • 2-3 rkl limetinmehua
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa

Valmistusohje

Nuudeliwokki lehtikaalilla tehdään näin:

1. Pese lehtikaali, poista paksut lehtiruodit ja leikkaa suikaleiksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti myös lehtiruotien välistä ja leikkaa paloiksi.

2. Huuhtele sokeriherneenpalot ja pinaatti. Viipaloi sienet.

3. Kypsennä munanuudelit suolalla maustetussa vedessä ja valuta lävikössä.

4. Sekoita kastikkeen ainekset kipossa.

5. Paista kasviksia ja sieniä vokkipannussa viitisen minuuttia. Lisää nuudelit, suolapähkinät ja kastike. Paista nuudeliwokkia vielä pari minuuttia.

Katso myös: Lehtikaali-nuudeliwokki

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvisvokki

X