nyhtökaura-kasvisbolognaise
Mitä hienommaksi raastat kasvikset, sitä paremmin ne uppoavat mehevän kastikkeen joukkoon.
Reseptit

Nyhtökaura-kasvisbolognaise

Ytyä nyhtökaurasta! Ota nyhtökaura-kasvisbolognaise-resepti jo talteen, vaikka nyhtökauraa onkin ollut vaikea kaupoista saada sen saavuttaman suuren suosion takia.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso sipuli
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • pala selleriä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 purkki säilyketomaatteja
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 paketti nyhtökauraa
  • 1 dl pakasteherneitä tai soijapapuja
  • 2 tl oreganoa
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 tuoretta tomaattia

Lisäksi

  • täysjyväspagettia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi porkkanat ja selleri. Kuullota kasviksia hetki öljyssä.

2. Lisää tomaatit ja painele niitä rikki kauhalla. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna hautua parikymmentä minuuttia.

3. Lisää kastikepohjaan nyhtökaura, pakastevihannekset ja mausteet. Keitä hiljalleen muutamia minuutteja.

4. Silppua pinnalle tomaatit. Tarjoa kastike täysjyväpastan kanssa.

Kokeile myös näitä ruokia nyhtökaurasta:

nyhtökaura-pho

Nopea nyhtökaura-pho

X