Nyhtökaura-kasvissalaatti
Nyhtökaurassa yhdistyvät ravintorikkaus, ekologisuus, maukkaus, käyttövalmius sekä monipuolisuus. Tässä salaatissa on sopivassa suhteessa rapeutta, raikkautta, suolaisuutta ja hapokkuutta.
Ainekset
- 1 pieni kesäkaali
- 2 punasipulia
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 2 porkkanaa
- 1 pkt Kaffir lime, sesame & ginger -nyhtökauraa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 dl rouhittuja maapähkinöitä
- 1 dl hienonnettua thaibasilikaa
Kastike
- 1 limetin mehu
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 3 rkl soijakastiketta
- ripaus sokeria
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 valkosipulin kynsi murskattuna
Valmistusohje
1. Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Jätä maustumaan.
2. Suikaloi kesäkaali, punasipulit, kesäkurpitsa, paprika ja porkkanat ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.
3. Hienonna nyhtökauraa tarvittaessa veitsellä. Kuumenna seesamiöljy pannulla ja paahda nyhtökauraa siinä hetki. Jäähdytä.
4. Sekoita kasvikset, nyhtökaura ja kastike keskenään isossa kulhossa.
5. Jaa salaatti lautasille ja ripottele pinnalle rouhitut maapähkinät ja thaibasilika.
Nyhtökaurasta on moneksi:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous