Reseptit

Nyhtökauraburgerit

Vegehampurilaisten täytteessä on tietysti nyhtökauraa. Ohjeessa on käytetty maustamatonta nyhtökauraa, mutta myös maustetut versiot käyvät hampurilaisiin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 pkt maustamatonta nyhtökauraa
  • 1 dl valmista salsakastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 6 pientä briossisämpylää

Lisäksi

  • 8 kirsikkatomaattia
  • 1 sipuli varsineen
  • 1 ohut kesäkurpitsa

Kastike

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl tahinia eli seesamitahnaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin seesamikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Valmista seuraavaksi lisukkeet: Silppua tomaatit ja sipuli. Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, öljyä viipaleet kevyesti ja paista joko pannulla tai grillissä kauniin ruskeiksi.

2. Tee nyhtökauratäyte. Silppua sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipulisilppu ja kuullota pehmeäksi. Lisää pannulle murskatut valkosipulinkynnet ja juustokumina, kuumenna. Lisää nyhtökaura ja kuumenna pari minuuttia. Lisää pannulle salsakastike, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Halkaise ja lämmitä sämpylät. Pane pohjalle kesäkurpitsaviipaleita ja nyhtökauraa, lusikoi päälle tomaatti-sipulisilppua ja kastiketta.

Lisää ruokia trendikkäästä nyhtökaurasta:

Nyhtokaurapyttipannu

Nyhtökaurapyttipannu

Nyhtokaura_hodari

Nyhtökaura-hodarit

Nyhtokaura

Nyhtökaura, mainio vaihtoehto lihalle – näin teet siitä ruokaa helposti ja nopeasti

Kotiliesi.fi: Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

X