Nyhtökauraburgerit
Vegehampurilaisten täytteessä on tietysti nyhtökauraa. Ohjeessa on käytetty maustamatonta nyhtökauraa, mutta myös maustetut versiot käyvät hampurilaisiin.
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl juustokuminaa
- 1 pkt maustamatonta nyhtökauraa
- 1 dl valmista salsakastiketta
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 6 pientä briossisämpylää
Lisäksi
- 8 kirsikkatomaattia
- 1 sipuli varsineen
- 1 ohut kesäkurpitsa
Kastike
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 rkl tahinia eli seesamitahnaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Valmista ensin seesamikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Valmista seuraavaksi lisukkeet: Silppua tomaatit ja sipuli. Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, öljyä viipaleet kevyesti ja paista joko pannulla tai grillissä kauniin ruskeiksi.
2. Tee nyhtökauratäyte. Silppua sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipulisilppu ja kuullota pehmeäksi. Lisää pannulle murskatut valkosipulinkynnet ja juustokumina, kuumenna. Lisää nyhtökaura ja kuumenna pari minuuttia. Lisää pannulle salsakastike, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Halkaise ja lämmitä sämpylät. Pane pohjalle kesäkurpitsaviipaleita ja nyhtökauraa, lusikoi päälle tomaatti-sipulisilppua ja kastiketta.
Lisää ruokia trendikkäästä nyhtökaurasta:
Kotiliesi.fi: Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous