Nyhtokaurapizza
Reseptit

Nyhtökaurapizzat

Nyhtökauraa voi käyttää myös pizzan päällisenä. Nyhtökaurapizzan voi paistaa uunin sijaan grillissä kannen alla. Pizza on valmis kun pohja on rapea ja juusto sulanut.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 2 dl vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • n. 5 dl durumvehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 1 pkt/ 250 g nyhtökauraa
  • 1 tl oreganoa
  • 0,5 tl savupaprikajauhetta
  • 2 palloa mozzarellaa
  • 1 dl valmista pestokastiketta
  • kourallinen rucolaa

Valmistusohje

1. Liuota 42-asteiseen veteen kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhoja ja vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi, lisää myös öljy. Jätä kohoamaan noin 20 minuutiksi.

2. Hienonna nyhtökauraa tarvittaessa veitsellä ja sekoita joukkoon oregano ja savupaprika. Viipaloi mozzarellat.

3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se neljään osaan. Kauli palat ohuiksi levyiksi leivinpaperin päälle ja sipaise pinnat pestokastikkeella. Lisää myös nyhtökauraa ja mozzarellaviipaleita.

4. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 10 min tai grillissä kunnes pohja on kypsä ja rapea ja juusto sulanut. Viimeistele tuoreella rucolalla.

Katso myös nämä kasvispizzareseptit:

959106-pizza_bianco.jpg

Pizza bianco

Kasvispizza

Kasvis-levypizza

vegepizza

Vegepizza: lehtikaalia ja paistettua munakoisoa

Kotiliesi.fi: Kasvispizzat kahdella täytteellä

X