Reseptit

Nyhtökaurapyttipannu

Uudet perunat ovat kesän parasta antia. Nyhtökaurasta ja uusista perunoista syntyy moderni ja maukas pyttipannu.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Kesäruoka uusista perunoista on klassikko.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nyhtökaurapyttipannu:

  • 600 g keitettyjä uusia perunoita
  • 200 g keitettyä kukkakaalia
  • 2 rkl voita
  • 1 pkt/ 250 g nyhtökauraa
  • nippu kesäsipulia hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 kananmunaa

Kastike:

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sinappia
  • 0,5 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään kulhossa ja jätä tekeytymään.

2. Viipaloi perunat ja paloittele kukkakaali. Kuumenna voi isolla paistinpannulla tai muurikalla. Lisää perunat ja kukkakaalit. Paista kunnes ne saavat väriä. Lisää myös nyhtökaura, sipuli sekä suolaa ja mustapippuria. Paista muutama minuutti aineksia aina välillä käännellen.

3. Paista toisella pannulla kananmunat.

4. Jaa pyttipannu lautasille, lisää päälle kananmunat ja viimeistele annos jogurttikastikkeella.

Jos et löydä nyhtökauraa, voit korvata sen nyhtöpossulla tai -kanalla tai ruskistetulla jauhelihalla.

Lisää ruokia nyhtökaurasta:

Nyhtokaura_hodari

Nyhtökaura-hodarit

Nyhtokaura

Nyhtökaura, mainio vaihtoehto lihalle – näin teet siitä ruokaa helposti ja nopeasti

Kotiliesi.fi: Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

X