Reseptit

Nyhtöpossu-perunasalaatti

Nyhtöpossu-perunasalaatti on ruokaisa kesälounas sellaisenaan. Saat siitä vegeversion korvaamalla nyhtöpossun vaikkapa nyhtökauralla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nyhtäpossu-perunasalaatti

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 250 g ylikypsää possua (esim. Tamminen nyhtöpossu)
  • 1 rkl bbq-maustetta
  • fariinisokeria

Lisäksi

  • 1 kg keitettyjä uusia perunoita
  • 100 g sokeriherneen palkoja
  • 1 nippu retiisejä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl kesäsipulin varsia hienonnettuna

Valmistusohje

Nyhtöpossu-perunasalaatti tehdään helposti näin:

1. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Lisää ylikypsäpossu irtonaiseksi revittynä. Lisää myös bbq-mauste ja sokeri. Sekoittele ja anna possunlihan paahtua hieman kuivaksi.

2. Puolita perunat, suikaloi sokeriherneet ja viipaloi retiisit.

3. Sekoita isossa salaattikulhossa keskenään oliiviöljy, omenasiiderietikka, hienonnetut valkosipulinkynnet, hunaja sekä suola ja mustapippuri. Kääntele joukkoon perunat, sokeriherneenpalot ja retiisiviipaleet.

4. Kaada salaatti vadille ja lisää päälle paahtunut nyhtöpossu. Viimeistele nyhtöpossu-perunasalaatti sipulinvarsilla.

Katso myös: Peruna-pekoni-hernesalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Perunasalaatti kermaviilikastikkeella

X