Nyhtösämpylät
Nyhtösämpylät ovat simppeliä, mutta herkullista kesäruokaa. Käytä pienehköjä sämpylöitä ja kääri ne valkosipulilla, yrteillä ja voilla täytettyinä alumiinifolioon. Tarkkaile sämpylöitä grillaamisen aikana, etteivät ne pala pohjista.
Ainekset
Nyhtösämpylät:
- 4 sämpylää
- 2 valkosipulinkynttä
- 50 g pehmeää voita
- 1/2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. timjamia, oreganoa, minttua
- 100 g voimakasta juustoraastetta
Valmistusohje
Nyhtösämpylät leivotaan näin:
1. Leikkaa sämpylöihin viiltoja sentin välein lähes pohjaan saakka.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita voin joukkoon valkosipuli, hienonnetut yrtit ja juustoraaste. Levitä seosta sämpylöiden sisälle viiltokohtiin. Kääräise sämpylät alumiinifolion sisälle. Paista nyhtösämpylät grillissä noin 8–10 minuuttia.
Katso myös: Grillattu nyhtöleipä
Katso myös Kotiliesi.fi: Vuohenjuusto-nyhtöleipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous