Reseptit

Nyhtösämpylät

Nyhtösämpylät ovat simppeliä, mutta herkullista kesäruokaa. Käytä pienehköjä sämpylöitä ja kääri ne valkosipulilla, yrteillä ja voilla täytettyinä alumiinifolioon. Tarkkaile sämpylöitä grillaamisen aikana, etteivät ne pala pohjista.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nyhtösämpylät:

  • 4 sämpylää
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g pehmeää voita
  • 1/2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. timjamia, oreganoa, minttua
  • 100 g voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

Nyhtösämpylät leivotaan näin:

1. Leikkaa sämpylöihin viiltoja sentin välein lähes pohjaan saakka.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita voin joukkoon valkosipuli, hienonnetut yrtit ja juustoraaste. Levitä seosta sämpylöiden sisälle viiltokohtiin. Kääräise sämpylät alumiinifolion sisälle. Paista nyhtösämpylät grillissä noin 8–10 minuuttia.

Katso myös: Grillattu nyhtöleipä

Katso myös Kotiliesi.fi: Vuohenjuusto-nyhtöleipä

X