14.5.2012

Ohrapuuro ja mehukeitto

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

puuro

1.5 l maitoa
2 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
mineraalisuolaa

Keitto

9 dl laimennettua marjamehua
1 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
(2-3 dl tuoreita tai pakastettuja marjoja)

Valmistusohje

Tee ensin mehukeitto. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Sekoita keskenään vesi sekä perunajauhot ja lisää suurus ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen mehun joukkoon. Anna keiton pulpahtaa pari kertaa. Voit lisätä valmiiseen keittoon tuoreita tai pakastettuja marjoja. Anna keiton jäähtyä.

Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää ohrasuurimot joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi koko ajan huolellisesti hämmentäen. Vähennä lämpöä ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin tunnin ajan. Mausta puuro maun mukaan mineraalisuolalla. Tarjoa puuro mehukeiton kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi