Reseptit

Ohrapuuro ja mehukeitto

Jokaiselle muistuu varmasti mieleen koulun puuropäivät. Ohrapuuro on perinteikäs ateria, joka sopii niin aamupalaksi, lounaaksi kuin vaikkapa täyttäväksi iltapalaksikin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ohrapuuro

  • 1.5 l maitoa
  • 2 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
  • mineraalisuolaa

Mehukeitto

  • 9 dl laimennettua marjamehua
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl perunajauhoja
  • (2-3 dl tuoreita tai pakastettuja marjoja)

Valmistusohje

Ohrapuuro ja mehukeitto valmistuvat näin.

Tee ensin mehukeitto. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Sekoita keskenään vesi sekä perunajauhot ja lisää suurus ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen mehun joukkoon. Anna keiton pulpahtaa pari kertaa. Voit lisätä valmiiseen keittoon tuoreita tai pakastettuja marjoja. Anna keiton jäähtyä.

Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää ohrasuurimot joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi koko ajan huolellisesti hämmentäen. Vähennä lämpöä ja hauduta ohrapuuro miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin tunnin ajan. Mausta ohrapuuro maun mukaan mineraalisuolalla. Tarjoa puuro mehukeiton tai jouluna sekahedelmäkeiton kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaurasuurimopuuro – hissukseen hautunut puuro on leppoisan aamun luksusherkku

X