Ohrapuuro ja mehukeitto
Jokaiselle muistuu varmasti mieleen koulun puuropäivät. Ohrapuuro on perinteikäs ateria, joka sopii niin aamupalaksi, lounaaksi kuin vaikkapa täyttäväksi iltapalaksikin.
Ainekset
Ohrapuuro
- 1.5 l maitoa
- 2 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
- mineraalisuolaa
Mehukeitto
- 9 dl laimennettua marjamehua
- 1 dl vettä
- 2 rkl perunajauhoja
- (2-3 dl tuoreita tai pakastettuja marjoja)
Valmistusohje
Ohrapuuro ja mehukeitto valmistuvat näin.
Tee ensin mehukeitto. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Sekoita keskenään vesi sekä perunajauhot ja lisää suurus ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen mehun joukkoon. Anna keiton pulpahtaa pari kertaa. Voit lisätä valmiiseen keittoon tuoreita tai pakastettuja marjoja. Anna keiton jäähtyä.
Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää ohrasuurimot joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi koko ajan huolellisesti hämmentäen. Vähennä lämpöä ja hauduta ohrapuuro miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin tunnin ajan. Mausta ohrapuuro maun mukaan mineraalisuolalla. Tarjoa puuro mehukeiton tai jouluna sekahedelmäkeiton kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kaurasuurimopuuro – hissukseen hautunut puuro on leppoisan aamun luksusherkku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous