Reseptit

Ohrarieskat

Älä peitä ohrarieskoja paistamisen jälkeen, jotta pinta pysyy rapeana.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl piimää
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl leipäsiirappia
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 4 dl ohrajauhoja

Valmistusohje

1. Liota kädenlämpöiseen piimään hiiva. Lisää suola, siirappi, hiutaleet ja jauhot. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Anna taikinan kohota lämpimässä peitettynä 45 minuuttia.

2. Nosta taikinasta kahden ruokalusikan avulla kokkareita ja kierittele ne ohrajauhoissa syvällä lautasella. Nosta kokkareet leivinpaperoidulle uunipellille ja painele päältä tasaiseksi. Pistele sämpylät haarukalla.

3. Paista välittömästi 250 asteisen uunin kesitasolla noin 20 minuuttia. Älä peitä paistamisen jälkeen, jotta pinta pysyy rapeana.

X