Ohrarieskat
Älä peitä ohrarieskoja paistamisen jälkeen, jotta pinta pysyy rapeana.
Ainekset
- 5 dl piimää
- 25 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl leipäsiirappia
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 4 dl ohrajauhoja
Valmistusohje
1. Liota kädenlämpöiseen piimään hiiva. Lisää suola, siirappi, hiutaleet ja jauhot. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Anna taikinan kohota lämpimässä peitettynä 45 minuuttia.
2. Nosta taikinasta kahden ruokalusikan avulla kokkareita ja kierittele ne ohrajauhoissa syvällä lautasella. Nosta kokkareet leivinpaperoidulle uunipellille ja painele päältä tasaiseksi. Pistele sämpylät haarukalla.
3. Paista välittömästi 250 asteisen uunin kesitasolla noin 20 minuuttia. Älä peitä paistamisen jälkeen, jotta pinta pysyy rapeana.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous