Reseptit

Ohrasämpylät pataleivän tapaan

Pataleivän tapaan foliolla peitetyssä muffinivuoassa leivotut ohrasämpylät ovat ihanan rapeakuorisia. Illalla sekoitettu taikina on aamulla valmis paistettavaksi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

9

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ohrasämpylät:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl ohrajauhoja
  • 1 dl ohrahiutaleita
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl kuivahiivaa
  • 4 dl vettä
  • öljyä

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet.

2. Lisää noin 42-asteinen vesi kuiviin aineisiin nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa. Peitä kulho tiiviisti kelmulla.

3. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä 12–24 tuntia.

4. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle, muotoile palloksi, mutta älä vaivaa. Anna taikinan levätä uunin kuumenemisen ajan, noin 15 minuuttia.

5. Säädä uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Pane muffinipelti uuniin kuumenemaan. Sipaise kuuman pellin kolot öljyllä. Jaa taikina koloihin. Peitä vuoka kevyesti foliolla ja pane uuniin.

6. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 25- 30 minuuttia. Poista folio paistamisen lopulla, jolloin sämpylöiden pinta ruskistuu.

X