8.5.2012

Ohratto

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 rkl öljyä
1 rkl voita
2 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
2 porkkanaa
1 pieni palsternakka
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
1 l vettä
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
1 tl suolaa
vastajauhettua mustapippuria
200 g herkkusieniä tai 20 g kuivattuja sieniä
tuoretta salviaa tai basilikaa

Valmistusohje

1. Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasviksia muutamia minuutteja voi-öljyseoksessa kattilassa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota vielä hetki. Kaada kattilaan vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Halutessasi voit korvata 1-2 dl vedestä valkoviinillä.

2. Kypsennä ohrattoa noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Paista viipaloidut herkkusienet pannulla kauniin ruskeiksi ja lisää valmiiseen ohratoon. Jos käytät ohrattoon kuivattuja sieniä, liota niitä lämpimässä vedessä ja lisää sienet kypsymään ruokaan jo kypsennyksen alkuvaiheessa. Silppua pinnalle tuoreyrttejä ja rouhi päälle mustapippuria.

Tarjoa ohratto sellaisenaan kasvisruokana tai liharuokien lisäkkeenä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi