Oliivi-yrttibroileri
Oliivi-yrttibroileri muhii meheväksi mascarponejuustonokareen alla. Sitruuna, rosmariini ja oliivit maustavat broileriherkun maukkaaksi. Tarjoa uunibroileri vaikkapa pääsiäisaterian pääruokana.
Ainekset
Oliivi-yrttibroileri
- 1 pkt (480 g) broilerin sisäfileetä
- 2 rkl öljyä
- 1 luomusitruunan raastettu kuori
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 150 g mascarponetuorejuustoa
- 1 dl mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja
- 1 oksa rosmariinia
- 1 terttu kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Oliivi-yrttibroileri tehdään helposti näin:
1. Ota broilerin sisäfileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ruskista sisäfileet nopeasti kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Laita uunivuokaan.
3. Raasta broilerin päälle hyvin pestyn sitruunan kuori. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi broilerien päälle mascarponea. Lisää vuokaan oliiveja, hienonnettua rosmariinia ja huuhdottu kirsikkatomaattiterttu.
4. Kypsennä uunin keskitasolla 10 minuuttia. Tarjoile oliivi-yrttibroileri esimerkiksi paahdettujen uunijuuresten, parmesaanilla maustetun perunasoseen tai risoton kanssa.
Katso myös: Uunibroileri paahdettujen perunoiden ja päärynöiden kera
Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous