oliivi-yrttibroileri
Reseptit

Oliivi-yrttibroileri

Oliivi-yrttibroileri muhii meheväksi mascarponejuustonokareen alla. Sitruuna, rosmariini ja oliivit maustavat broileriherkun maukkaaksi. Tarjoa uunibroileri vaikkapa pääsiäisaterian pääruokana.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: NICLAS MÄKELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Oliivi-yrttibroileri

  • 1 pkt (480 g) broilerin sisäfileetä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 150 g mascarponetuorejuustoa
  • 1 dl mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1 terttu kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

Oliivi-yrttibroileri tehdään helposti näin:

1. Ota broilerin sisäfileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.

2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ruskista sisäfileet nopeasti kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Laita uunivuokaan.

3. Raasta broilerin päälle hyvin pestyn sitruunan kuori. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi broilerien päälle mascarponea. Lisää vuokaan oliiveja, hienonnettua rosmariinia ja huuhdottu kirsikkatomaattiterttu.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 10 minuuttia. Tarjoile oliivi-yrttibroileri esimerkiksi paahdettujen uunijuuresten, parmesaanilla maustetun perunasoseen tai risoton kanssa.

Katso myös: Uunibroileri paahdettujen perunoiden ja päärynöiden kera

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan

X