Reseptit

Öljyyn säilötyt kuivatut tomaatit

Öljyyn säilötyt kuivatut tomaatit tuovat makua esimerkiksi salaattipöytään. Voit maustaa tomaatit hyvin basilikalla ja timjamilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kirsikka- tai pieniä luumutomaatteja
  • 1 punainen chili
  • 5 valkosipulinkynttä
  • tuoretta oreganoa
  • tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 2 dl rypsi-, auringonkukka- tai oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Huuhdo ja halkaise tomaatit sekä chili. Poista chilistä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna basilika ja rosmariini.

2. Sekoita tomaatit, chili, yrtit, sokeri ja suola keskenään. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille. Kuivata tomaatinpuolikkaita 100–125 asteen uuninlämmössä 3–4 tuntia. Tomaattien pitää kuivua, mutta jäädä kuitenkin pehmeiksi.

3. Pane tomaatit pestyyn ja kuumennettuun tölkkiin. Kaada öljy päälle, sulje tölkki ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

4. Kokeile tomaattien mausteeksi myös basilikaa ja timjamia.

X