Oluessa haudutettua karitsanpotkaa
Karitsanpotka muhii padassa oluen ja juuresten kanssa suussasulavan mureaksi. Mausteinen ale tai tumma olut sopii lampaan kanssa tarjottavaksi.
Ainekset
Oluessa haudutettu karitsanpotka
- 4 karitsanpotkaa
- voita tai öljyä
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 0.5 l vettä
- 4 rkl liha- tai kantarellifondia
- 5 dl tummaa olutta tai lagerolutta
- 2 oksaa tuoretta rosmariinia
- 2 rkl kuivattuja sieniä
Lisäksi
- pala palsternakkaa
- 8-10 pikkusipulia
- 2-3 porkkanaa
- pala selleriä
- 4-5 valkosipulinkynttä
- 2.5 rkl tummaa kastikesuurusta
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Oluessa haudutettu karitsanpotka valmistuu näin:
1. Ruskista lampaanpotkat voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele potkat pataan. Kaada vesi paistinpannulle ja anna sen kiehahtaa. Lisää joukkoon lihafondi ja olut, kaada neste pataan. Lisää rosmariininoksat ja kuivatut sienet lihan joukkoon. Peitä pata kannella ja pane potkat 150-asteiseen uuniin tunniksi.
2. Kuori ja paloittele kasvikset. Pikkusipulit ja valkosipulinkynnet voi panna pataan kokonaisina. Lisää kasvikset pataan ja jatka kypsentämistä vielä noin 1 1/2 tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luusta.
3. Nosta potkat reikäkauhalla vadille kasvisten kanssa. Suurusta liemestä kastike. Tarkista suola. Tarjoa oluessa haudutettu karitsanpotka bataattisoseen kanssa ja mausteisen alen tai tumman lagerin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Neljä vaihtoehtoa perinteiselle lampaanpaistille
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous