Reseptit

Oluessa haudutettua karitsanpotkaa

Karitsanpotka muhii padassa oluen ja juuresten kanssa suussasulavan mureaksi. Mausteinen ale tai tumma olut sopii lampaan kanssa tarjottavaksi.
Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 karitsanpotkaa
  • voita tai öljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 0.5 l vettä
  • 4 rkl liha- tai kantarellifondia
  • 5 dl tummaa olutta tai lagerolutta
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 2 rkl kuivattuja sieniä

Lisäksi

  • pala palsternakkaa
  • 8-10 pikkusipulia
  • 2-3 porkkanaa
  • pala selleriä
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • 2.5 rkl tummaa kastikesuurusta
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Ruskista lampaanpotkat voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele potkat pataan. Kaada vesi paistinpannulle ja anna sen kiehahtaa. Lisää joukkoon lihafondi ja olut, kaada neste pataan. Lisää rosmariininoksat ja kuivatut sienet lihan joukkoon. Peitä pata kannella ja pane potkat 150-asteiseen uuniin tunniksi.
2. Kuori ja paloittele kasvikset. Pikkusipulit ja valkosipulinkynnet voi panna pataan kokonaisina. Lisää kasvikset pataan ja jatka kypsentämistä vielä noin 1 1/2 tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luusta.
3. Nosta potkat reikäkauhalla vadille kasvisten kanssa. Suurusta liemestä kastike. Tarkista suola. Tarjoa potkat bataattisoseen kanssa ja mausteisen alen tai tumman lagerin kanssa.

X