Reseptit

Olutgraavatut lohileivät

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g lohta fileenä
  • 3 rkl vaaleaa vehnäolutta
  • ¾ tl sokeria
  • 1.5 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 tl rouhittua roseepippuria
  • muutama tillin oksa

Lisäksi

  • mallasleipää
  • majoneesia, mielellään itse tehtyä
  • punasipulia

Valmistusohje

1. Aseta lohi leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin ja valuta pintaan tasaisesti vehnäolut. Ripottele pinnalle sokeri, merisuola ja roseepippurit. Asettele tillit lohen päälle. Leikkaa filee kahtia, nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Kääri lohi tiiviisti folioon tai muovikelmuun. Pidä lohi jääkaapissa 1-2 vuorokautta ja kääntele välillä.

2. Poista tilli ja irtoavat mausteet lohen pinnalta. Leikkaa lohifileet ohuiksi viipaleiksi.

3. Levitä mallasleipäviipaleille kevyt kerros majoneesia, lohiviipaleita ja hienonnettua punasipulia.

 

X