Reseptit

Olutsinappi

Kokonaiset sinapinsiemenet ja tumma lagerolut antavat kotitekoiselle sinapille rakennetta ja makua. Tee purkillinen sinappia itselle ja toinen lahjaksi.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Olutsinappi

  • 1 dl sinappijauhetta
  • 3 rkl sokeria
  • 1 dl tummaa lagerolutta
  • 3 rkl keltaisia ja ruskeita sinapinsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl makeaa omenahilloa
  • 2 tl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

Olutsinappi tehdään helposti näin:

1. Kuumenna kattilassa sinappijauhe, sokeri, olut, sinapinsiemenet, suola ja omenahillo samalla koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä ja mausta sinappi etikalla.

2. Sekoita ja purkita sinappi puhtaaseen purkkiin. Anna sen maustua viileässä muutama päivä ennen tarjoamista.

3. Tarjoa olutsinappi muhkeiden makkaroiden tai vaikkapa joulukinkun kanssa.

Kokeile myös pepen sinappia, lempeää ja hedelmäistä joulusinappia tai juuresten kanssa maistuvaa sinappidippiä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Sinapin säilyvyys puhuttaa – pitäisikö sinappi säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?

X