Reseptit

Omena-aprikoosichutney

Pata kuin pata saa lisää luonnetta ja ryhtiä, kun tarjoat sen kanssa itse keitettyä chutneya eli mausteista  hilloketta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g jauhoisia omenoita
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 keltasipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl maustepippuria huhmareessa rouhittuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl ruokosokeria
  • 0.5 dl vadelma & persikka omenaviinietikkaa
  • 0.5 dl vettä
  • 5 dl:n lasipurkki

Valmistusohje

 

Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat kuutioiksi. Suikaloi aprikoosit ja hienonna sipuli sekä chilipalko.

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes omenakuutiot ovat lähes soseutuneita.

Jäähdytä hetki ja lusikoi puhtaaseen purkkiin. Säilytä viileässä.

X