Omena-fenkolisalaatti ja vuohenjuustoa
Salaatin juju on marinoiduissa omena- ja fenkoliviipaleissa. Täyteläinen, paistettu vuohenjuusto viimeistelee herkun.
Ainekset
- 2 hapokasta vihreää omenaa
- 1 fenkoli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 100 g sokeriherneenpalkoja
- 1 ruukku romainesalaattia
- 1 ruukku lehtikaalia
- 200 g vuohenjuustoa
Basilikaöljy
- 2 dl basilikanlehtiä
- 1/2 dl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
Valmistusohje
1. Valmista ensin basilikaöljy. Mittaa korkeareunaiseen kulhoon tai kannuun basilika ja öljy. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja sokerilla maun mukaan.
2. Viipaloi omena ja fenkoli. Laita ne kulhoon ja lisää joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu, hunaja, suola ja mustapippuri. Jätä maustumaan.
3. Suikaloi herneenpalot ja revi romainesalaatti haarukkapaloiksi. Levitä salaattivadille salaatti ja ruukkulehtikaalinlehdet. Lisää päälle herneet ja marinoidut omenat ja fenkolit.
4. Leikkaa vuohenjuusto 1–1 1/2 senttimetrin paksuiksi viipaleiksi ja paista niihin rapeat pinnat nopeasti kuumalla paistinpannulla öljytilkassa. Nosta viipaleet salaatille ja viimeistele basilikaöljyllä.
Säväytä salaatit fenkolilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous