Reseptit

Omena-fenkolisalaatti ja vuohenjuustoa

Salaatin juju on marinoiduissa omena- ja fenkoliviipaleissa. Täyteläinen, paistettu vuohenjuusto viimeistelee herkun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 hapokasta vihreää omenaa
  • 1 fenkoli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 100 g sokeriherneenpalkoja
  • 1 ruukku romainesalaattia
  • 1 ruukku lehtikaalia
  • 200 g vuohenjuustoa

Basilikaöljy

  • 2 dl basilikanlehtiä
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Valmista ensin basilikaöljy. Mittaa korkeareunaiseen kulhoon tai kannuun basilika ja öljy. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja sokerilla maun mukaan.

2. Viipaloi omena ja fenkoli. Laita ne kulhoon ja lisää joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu, hunaja, suola ja mustapippuri. Jätä maustumaan.

3. Suikaloi herneenpalot ja revi romainesalaatti haarukkapaloiksi. Levitä salaattivadille salaatti ja ruukkulehtikaalinlehdet. Lisää päälle herneet ja marinoidut omenat ja fenkolit.

4. Leikkaa vuohenjuusto 1–1 1/2 senttimetrin paksuiksi viipaleiksi ja paista niihin rapeat pinnat nopeasti kuumalla paistinpannulla öljytilkassa. Nosta viipaleet salaatille ja viimeistele basilikaöljyllä.

Säväytä salaatit fenkolilla:

juusto_fenkolisalaatti

Juusto-fenkolisalaatti

halloumi-fenkolisalaatti

Halloumi-fenkolisalaatti

fenkolisalaatti savulohella

Fenkolisalaatti savulohella

Kotiliesi.fi: Raikas fenkoli-kaalisalaatti

X