Reseptit

Omena-herukkapiirakka

Omena-herukkapiirakka on loppukesän herkku. Tällä reseptillä onnistuu ihana sadonkorjuupiirakka myös luumuista tai päärynöistä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omena-herukkapiirakka, pohja

  • 1 iso lehti- tai voitaikinalevy

Omena-herukkapiirakka, täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4-5 hapokasta omenaa
  • 200 g herukoita
  • 1 dl sokeria

Kanelikermavaahto

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 dl paksua turkkilaista jugurttia
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

Omena-herukkapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sulata taikina ja kauli levyä hieman isommaksi leivinpa­perin päällä. Nosta se laakeaan isoon uunivuokaan niin, että reunat nousevat hieman ylös­ päin.

2. Sekoita tuorejuuston jouk­koon sokerit ja kananmuna ja kaada seos pohjan päälle.

3. Viipaloi omenat ja lado ne kauniisti piirakan päälle. Ripottele pinnalle herukat ja sokeri.

4. Paista piirakkaa 200­-astei­sessa uunissa noin 35 minuut­tia. Jäähdytä ja leikkaa viipa­leiksi.

5. Vaahdota kerma ja kääntele joukkoon jogurtti, sokerit ja kaneli.

6. Tarjoa omena-herukkapiirakka kaneli­kermavaahdon kera.

Katso myös: Omenapiirakka joka makuun – 7 herkullista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenapiirakka on kauden himoituin herkku – listasimme Kotilieden 10 suosituinta reseptiä

X