Omena-herukkapiirakka
Omena-herukkapiirakka on loppukesän herkku. Tällä reseptillä onnistuu ihana sadonkorjuupiirakka myös luumuista tai päärynöistä.
Ainekset
Omena-herukkapiirakka, pohja
- 1 iso lehti- tai voitaikinalevy
Omena-herukkapiirakka, täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4-5 hapokasta omenaa
- 200 g herukoita
- 1 dl sokeria
Kanelikermavaahto
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl paksua turkkilaista jugurttia
- 2 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
Omena-herukkapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Sulata taikina ja kauli levyä hieman isommaksi leivinpaperin päällä. Nosta se laakeaan isoon uunivuokaan niin, että reunat nousevat hieman ylös päin.
2. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit ja kananmuna ja kaada seos pohjan päälle.
3. Viipaloi omenat ja lado ne kauniisti piirakan päälle. Ripottele pinnalle herukat ja sokeri.
4. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi.
5. Vaahdota kerma ja kääntele joukkoon jogurtti, sokerit ja kaneli.
6. Tarjoa omena-herukkapiirakka kanelikermavaahdon kera.
Katso myös: Omenapiirakka joka makuun – 7 herkullista ohjetta
Katso myös Kotiliesi.fi: Omenapiirakka on kauden himoituin herkku – listasimme Kotilieden 10 suosituinta reseptiä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous