Omena-inkiväärikompotti
Aamupuuro ja omenakompotti starttaa aamun maistuvasti.
Ainekset
- 600 g omenoita
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 1 sitruunan mehu
- 2–3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 0,5 tl kanelia
- 2,5 dl hillosokeria
Valmistusohje
1. Pese omenat ja kuori halutessasi. Leikkaa ne lohkoiksi.
2. Mittaa kattilaan omenalohkot, siirappi, sitruunamehu, inkivääri ja kaneli. Kuumenna hiljalleen niin, että omenalohkot alkavat hieman mehustua, noin 10 minuuttia, koko ajan sekoittaen.
3. Lisää sitten hillosokeri ja keitä seosta 10–15 minuuttia miedolla lämmöllä.
4. Nosta kattila liedeltä, lusikoi kompotti puhtaaseen patenttipurkkiin, jäähdytä ja säilytä viileässä.
Katso myös:
Rommilla maustettu omena-puolukkahillo, Ruoka.fi
Manteli-omenapiirakka, Ruoka.fi
Omenakiisseli, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous