Omena-kardemummatoti
Lempeän mausteinen toti on hyvä vaihtoehto glögille ja se maistuu ihanalta kylmänä talvipäivänä. Totipohjan voi myös pullottaa ja antaa lahjaksi!
Ainekset
Omena-kardemummatoti:
- 1 rkl kardemummansiemeniä
- 2 tl mustapippuria
- 1 l omenamehua
- 1 vaniljatanko
- 10 cl tynnyrikypsytettyä ruispohjaista giniä
Valmistusohje
1. Mittaa kardemumma ja mustapippuri kattilaan ja murskaa ne kevyesti. Lisää mehu sekä pitkittäin puolitettu vaniljatanko.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua keskilämmöllä 15 minuuttia. Poista vaniljatanko, jätä muut mausteet mehuun. Jäähdytä ja anna maustua vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
3. Siivilöi mausteet pois liemestä ennen tarjoilua. Kuumenna juoma kiehuvaksi. Kaada se mukeihin ja lisää 2 cl tynnyrikypsytettyä ruispohjaista giniä per annos. Voit nauttia totin myös alkoholittomana!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous