Reseptit

Omena-kardemummatoti

Lempeän mausteinen toti on hyvä vaihtoehto glögille ja se maistuu ihanalta kylmänä talvipäivänä. Totipohjan voi myös pullottaa ja antaa lahjaksi!

Teksti:
Mervi Alatalo
Kuvat:
Laura Hujanen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omena-kardemummatoti:

  • 1 rkl kardemummansiemeniä
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 l omenamehua
  • 1 vaniljatanko
  • 10 cl tynnyrikypsytettyä ruispohjaista giniä

Valmistusohje

1. Mittaa kardemumma ja mustapippuri kattilaan ja murskaa ne kevyesti. Lisää mehu sekä pitkittäin puolitettu vaniljatanko.

2. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua keskilämmöllä 15 minuuttia. Poista vaniljatanko, jätä muut mausteet mehuun. Jäähdytä ja anna maustua vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.

3. Siivilöi mausteet pois liemestä ennen tarjoilua. Kuumenna juoma kiehuvaksi. Kaada se mukeihin ja lisää 2 cl tynnyrikypsytettyä ruispohjaista giniä per annos. Voit nauttia totin myös alkoholittomana!

X