Reseptit

Omena-kardemummatoti

23.11.2019 Teksti: Mervi Alatalo Kuvat: Laura Hujanen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos
Lempeän mausteinen toti on hyvä vaihtoehto glögille ja se maistuu ihanalta kylmänä talvipäivänä. Totipohjan voi myös pullottaa ja antaa lahjaksi!

Ainekset

Omena-kardemummatoti:

1 rkl kardemummansiemeniä
2 tl mustapippuria
1 l omenamehua
1 vaniljatanko
10 cl tynnyrikypsytettyä ruispohjaista giniä

Valmistusohje

1. Mittaa kardemumma ja mustapippuri kattilaan ja murskaa ne kevyesti. Lisää mehu sekä pitkittäin puolitettu vaniljatanko.

2. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua keskilämmöllä 15 minuuttia. Poista vaniljatanko, jätä muut mausteet mehuun. Jäähdytä ja anna maustua vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.

3. Siivilöi mausteet pois liemestä ennen tarjoilua. Kuumenna juoma kiehuvaksi. Kaada se mukeihin ja lisää 2 cl tynnyrikypsytettyä ruispohjaista giniä per annos. Voit nauttia totin myös alkoholittomana!

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme