Reseptit

Omena-mantelipaistos

Omena-mantelipaistoksessa yhdistyvät kaksi oikeaa syysmakua: kirpakat omenat sekä lempeät mantelit.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5-6 omenaa
  • 0.5 dl calvadosta tai omenamehua
  • 0.5 dl (tummaa) kidesokeria
  • 1 rkl kanelia

päälle:

  • 50 g voita tai margariinia
  • 150 g mantelimassaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ps (50 g) mantelilastuja
  • 2 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Voit kypsentää omena-mantelipaistoksen yhdessä suuressa vuoassa tai pienemmissä annosvuoissa.

Kuori omenat tarvittaessa. Lohko omenat ja poista niistä siemenkota. Levitä omenalohkot matalaan piiras- tai muuhun uunivuokaan. Kaada päälle calvados
tai omenamehu ja ripottele joukkoon sokeri sekä kaneli. Pane vuoka 200 asteen uuninlämpöön noin 10 minuutiksi.

Sekoita sillä aikaa keskenään pehmeä rasva, mantelimassa, sokeri, vaniljasokeri, mantelilastut ja vehnäjauhot. Ripottele seos omenalohkojen päälle vuokaan
ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.

Tarjoa paistos vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

Voit kypsentää paistoksen yhdessä suuressa vuoassa tai pienemmissä annosvuoissa.

X