
Omena-mantelipaistos
Omena-mantelipaistoksessa yhdistyvät kaksi oikeaa syysmakua: kirpakat omenat sekä lempeät mantelit.
Ainekset
- 5-6 omenaa
- 0.5 dl calvadosta tai omenamehua
- 0.5 dl (tummaa) kidesokeria
- 1 rkl kanelia
päälle:
- 50 g voita tai margariinia
- 150 g mantelimassaa
- 0.5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ps (50 g) mantelilastuja
- 2 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Voit kypsentää omena-mantelipaistoksen yhdessä suuressa vuoassa tai pienemmissä annosvuoissa.
Kuori omenat tarvittaessa. Lohko omenat ja poista niistä siemenkota. Levitä omenalohkot matalaan piiras- tai muuhun uunivuokaan. Kaada päälle calvados
tai omenamehu ja ripottele joukkoon sokeri sekä kaneli. Pane vuoka 200 asteen uuninlämpöön noin 10 minuutiksi.
Sekoita sillä aikaa keskenään pehmeä rasva, mantelimassa, sokeri, vaniljasokeri, mantelilastut ja vehnäjauhot. Ripottele seos omenalohkojen päälle vuokaan
ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.
Tarjoa paistos vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai pehmeän vaniljajäätelön kanssa.
Voit kypsentää paistoksen yhdessä suuressa vuoassa tai pienemmissä annosvuoissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous