Reseptit

Omena-pekaanipähkinäpiiras

Pekaanipähkinästä ja omenasta leivottu piirakka on loistava kahvileipä, joka vie makeannälän tiehensä. Kun valmistukseen käyttää vielä kotimaisia omenoita, piirakasta saa erityisen mehevän.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl fariinisokeria tai hienoa ruokosokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 75 g mantelijauhetta (1 pussi)
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 2-3 happoista omenaa
  • 2 dl omenasosetta tai -marmeladia (noin)
  • 1 rkl kanelia

päälle:

  • 100 g pekaanipähkinöitä (noin)

Valmistusohje

Omena-pekaanipähkinäpiiras on mehevä ja maukas kahvileipä tai jälkiruoka.

Tee taikina: Vatkaa pehmeä rasva ja fariini- tai ruokosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjaan ja reunoille.

Tee täyte: Huuhdo ja halkaise omenat. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria. Poista omenista kanta sekä siemenkota ja leikkaa omenanpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi.

Levitä omenaviipaleet ja omenasose tai -marmeladi taikinan päälle vuokaan. Ripottele mausteeksi kanelia. Paista piirasta 175 asteen uuninlämmössä noin 30 minuuttia. Asettele pinnalle pekaanipähkinänpuolikkaat ja jatka paistamista 10—15 minuuttia.

X