Reseptit

Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka

Omena-puolukkapiirakka on syksyn raikkain kahvipöydän tarjottava.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka

  • 250 g pakastemurotaikinaa (tai itse tehtyä)

Täyte 1:

  • 3 omenaa
  • 4 dl puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa

Täyte 2:

  • 3 dl ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka leivotaan näin helposti:

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele pehmeä murotaikina piirakkavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Leikkaa omenat viipaleiksi ja sekoita kulhossa viipaleiden joukkoon puolukat, sokeri ja kardemumma. Kaada ne piirakkapohjan päälle.

3. Riko kananmunat yksitellen kulhoon ja riko niiden  rakenne. Lisää kulhoon  ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeri kevyesti vispilöiden. Valuta seos tasaisesti omena-puolukkaseoksen pinnalle.

4. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jos pinta alkaa tummua, peitä piirakan pinta foliolla. Jäähdytä omena-puolukka-tuorejuustopiirakka hyvin ennen tarjoilua.

Saatat pitää myös mummolan omena-murupiirakasta, murotaikinapohjaan tehdystä puolukka-omenapiirakasta tai puolukka-omenakukosta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan puolukkatorttu

X