Reseptit

Omena-puolukkamarmeladi sitruunalla

Puolukka ja omena ovat oiva pari.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ kg omenia
  • 1 l puolukoita
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 pkt hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä siemenkota ja kuutioi omenanpuolikkaat. Huuhdo puolukat.

Pane omenakuutiot, puolukat ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää hillo-marmeladisokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä noin viisi minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.

Jaa marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

X