Reseptit

Omena-puolukkapiirakka

Valmiista murotaikinasta ja maustetusta rahkasta pyöräytät vaivatta syksyisen piirakan, jossa sulostuttavat omenat ja puolukat.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Jos herkkuhammasta kolottaa, mutta suurempiin leipomisoperaatioihin ei malttaisi ryhtyä, omena-puolukkapiirakka on laiskan leipurin ja herkkusuun unelma.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omena-puolukkapiirakka

  • 1 annos murotaikinaa
  • 4 kirpeää omenaa
  • 2–3 dl puolukoita
  • 2 prk (400 g) maustettua vanilja- tai omena-kanelirahkaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1/2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 2–3 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Omena-puolukkapiirakka valmistuu helposti näin:

1. Valmista murotaikina ja painele se 20–30 cm:n kokoisen suorakaiteen muotoisen, voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Voit jättää vähän taikinaa täytteen päälle ripoteltavaksi.

2. Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Höyrytä paloja hetki sokerilla maustetussa vesitilkassa. Ripottele puolukat ja omenapalat piirakkapohjan päälle.

3. Sekoita muut täyteainekset keskenään ja kaada vuokaan. Jos taikinaa jäi yli, murustele se täyteen päälle. Kypsennä piirasta 175-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Peitä omena-puolukkapiirakka leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella, jottei se tummu liikaa.

Vinkki: Oliko omenoiden satokausi runsas? Ei hätää, omenoista syntyy monenlaisia herkkuja, joihin voit sadon hukata.

Katso myös Kotiliesi.fi: Jogurtti-puolukkapiirakka on syyskauden herkku

X