Reseptit

Omena-puolukkapiirakka

Valmiista murotaikinasta ja maustetusta rahkasta pyöräytät vaivatta syksyisen piirakan, jossa sulostuttavat omenat ja puolukat.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 annos murotaikinaa
  • 4 kirpeää omenaa
  • 2–3 dl puolukoita
  • 2 prk (400 g) maustettua vanilja- tai omena-kanelirahkaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 0.5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 2–3 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Valmista murotaikina ja painele se 20–30 cm:n kokoisen suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle ja reunoille. Voit jättää vähän taikinaa täytteen päälle ripoteltavaksi.

2. Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Höyrytä paloja hetki sokerilla maustetussa vesitilkassa. Ripottele puolukat ja omenapalat piirakkapohjan päälle.

3. Sekoita muut täyteainekset keskenään ja kaada vuokaan. Jos taikinaa jäi yli, murustele se täyteen päälle. Kypsennä piirasta 175-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Peitä piiras leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella.

X