Reseptit

Omena-puolukkapiirakka

5.4.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Valmiista murotaikinasta ja maustetusta rahkasta pyöräytät vaivatta syksyisen piirakan, jossa sulostuttavat omenat ja puolukat.

Ainekset

1 annos murotaikinaa
4 kirpeää omenaa
2–3 dl puolukoita
2 prk (400 g) maustettua vanilja- tai omena-kanelirahkaa
1 prk kermaviiliä
0.5 dl sokeria
3 munaa
2 rkl perunajauhoja
0.5 dl sitruunamehua
2–3 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Valmista murotaikina ja painele se 20–30 cm:n kokoisen suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle ja reunoille. Voit jättää vähän taikinaa täytteen päälle ripoteltavaksi.

2. Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Höyrytä paloja hetki sokerilla maustetussa vesitilkassa. Ripottele puolukat ja omenapalat piirakkapohjan päälle.

3. Sekoita muut täyteainekset keskenään ja kaada vuokaan. Jos taikinaa jäi yli, murustele se täyteen päälle. Kypsennä piirasta 175-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Peitä piiras leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme