Omenahillokkeella täytetyt kookosohukaiset
Astetta eksoottisemmat letut tehdään vaihteeksi kookosmaitoon. Mahtava makupari syntyy omenasoseesta, jota sujautetaan lettujen täytteeksi.
Ainekset
omenahilloke:
- 6-8 omenaa (noin 1 kilo)
- ½ dl vettä
- 1 kanelitanko
- 1 dl hillosokeria
Ohukaistaikina:
- 1 tlk (4 dl) kookosmaitoa
- 1 dl maitoa tai vettä
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- 1 rkl sokeria
- ripaus mineraalisuolaa
paistamiseen:
- öljyä, voita tai margariinia
Valmistusohje
Tee ensin taikina. Sekoita kookosmaito, maito tai vesi ja vehnäjauhot hyvin keskenään. Lisää munat, sokeri sekä mineraalisuola, ja vatkaa kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota sen aikaa, kun valmistat omenahillokkeen.
Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä siemenkota ja kuutioi omenanpuolikkaat.
Pane omenakuutiot, vesi sekä kanelitanko ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä noin viisi minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet. Anna jäähtyä,ja poista kanelitanko ennen tarjoilua.
Paista taikinasta suuria ohukaisia. Tarjoa ohukaiset omenahillokkeen ja vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Vihje:
Valkea kuulas sopii mainiosti omenahillokkeen valmistamiseen, sillä se pehmenee noin viidessä minuutissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous