Reseptit

Omenahillokkeella täytetyt kookosohukaiset

Astetta eksoottisemmat letut tehdään vaihteeksi kookosmaitoon. Mahtava makupari syntyy omenasoseesta, jota sujautetaan lettujen täytteeksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

omenahilloke:

  • 6-8 omenaa (noin 1 kilo)
  • ½ dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl hillosokeria

Ohukaistaikina:

  • 1 tlk (4 dl) kookosmaitoa
  • 1 dl maitoa tai vettä
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus mineraalisuolaa

paistamiseen:

  • öljyä, voita tai margariinia

Valmistusohje

Tee ensin taikina. Sekoita kookosmaito, maito tai vesi ja vehnäjauhot hyvin keskenään. Lisää munat, sokeri sekä mineraalisuola, ja vatkaa kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota sen aikaa, kun valmistat omenahillokkeen.

Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä siemenkota ja kuutioi omenanpuolikkaat.

Pane omenakuutiot, vesi sekä kanelitanko ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä noin viisi minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet. Anna jäähtyä,ja poista kanelitanko ennen tarjoilua.

Paista taikinasta suuria ohukaisia. Tarjoa ohukaiset omenahillokkeen ja vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Vihje:

Valkea kuulas sopii mainiosti omenahillokkeen valmistamiseen, sillä se pehmenee noin viidessä minuutissa.

X