Omenahyve
Makea marenkihuntu kätkee sisäänsä kanelisen omenatäytteen.
Ainekset
pohja
- 1 dl juoksevaa margariiinia
- 1 dl sokeria
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisleseitä
Täyte
- 5 hapanta omenaa
- 1.5 dl vettä
- 2 tl kanelia
- 0.5 tl inkivääriä
- 3 rkl vaaleata siirappia
- 0.5 dl vettä
- 2 rkl maizenaa
Marenki
- 3 kananmunan valkuaista
- 2 rkl tomusokeria
- tilkka etikkaa
Valmistusohje
1. Valmista pohja vaahdottamalla margariini ja sokeri keskenään. Lisää munankeltuainen sekoittaen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm korkeuteen.
2. Valmista täyte kuorimalla ja pilkkomalla omenat. Keitä omenapaloja kanelillla, inkiväärillä ja siirapilla maustetussa vedessä, kunnes ne soseutuvat. Sekoita Maizena kylmään vesitilkkaan ja lisää seos ohuena nauhana omenatäytteeseen. Keitä muutama minuutti, kunnes seos alkaa hyytyä. Kaada seos vuokaan taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Ota piiras pois uunista.
3. Vatkaa valkuaiset tiukaksi vaahdoksi ja lisää sokeri ja etikkatilkka. Valmis vaahto on kiinteää ja kiiltävää. Pursota tai levitä omenatäytteen pinnalle marenki ja jatka paistamista 200 asteessa, kunnes marenki on saanut kauniin värin pintaan.
Ravintoarvot/annos
Kcal 250 KJ 1050 rasva (g) 12 tyydyttynyt rasva (g) 2 kuitu (g) 2 kolesteroli (mg) 40 suola (g) 0,1
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous