Reseptit

Omenahyve

Makea marenkihuntu kätkee sisäänsä kanelisen omenatäytteen.
Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 1 dl juoksevaa margariiinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisleseitä

Täyte

  • 5 hapanta omenaa
  • 1.5 dl vettä
  • 2 tl kanelia
  • 0.5 tl inkivääriä
  • 3 rkl vaaleata siirappia
  • 0.5 dl vettä
  • 2 rkl maizenaa

Marenki

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 2 rkl tomusokeria
  • tilkka etikkaa

Valmistusohje

1. Valmista pohja vaahdottamalla margariini ja sokeri keskenään. Lisää munankeltuainen sekoittaen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm korkeuteen.

2. Valmista täyte kuorimalla ja pilkkomalla omenat. Keitä omenapaloja kanelillla, inkiväärillä ja siirapilla maustetussa vedessä, kunnes ne soseutuvat. Sekoita Maizena kylmään vesitilkkaan ja lisää seos ohuena nauhana omenatäytteeseen. Keitä muutama minuutti, kunnes seos alkaa hyytyä. Kaada seos vuokaan taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Ota piiras pois uunista.

3. Vatkaa valkuaiset tiukaksi vaahdoksi ja lisää sokeri ja etikkatilkka. Valmis vaahto on kiinteää ja kiiltävää. Pursota tai levitä omenatäytteen pinnalle marenki ja jatka paistamista 200 asteessa, kunnes marenki on saanut kauniin värin pintaan.

Ravintoarvot/annos

Kcal 250
KJ 1050
rasva (g) 12
tyydyttynyt rasva (g) 2
kuitu (g) 2
kolesteroli (mg) 40
suola (g) 0,1

X