Reseptit

Omenainen ahven curryliemessä

Omena ja curry lastaavat kalarul­lat makoisaksi lau­tasretkeksi kauko­ maille. Ruoka sopii uusien kasvisten kanssa tarjotta­vaksi.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenainen ahven curryliemessä:

  • 1 punaposkinen omena
  • 8 ahvenfileetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl curryjauhetta tai
  • 2 rkl valmista currytahnaa
  • 2 rkl voisulaa
  • 4 oksaa tuoretta oreganoa tai villiä mäkimeiramia
  • 2 dl kookoskermaa tai kaurakermaa

Valmistusohje

1. Voitele uunivuoka voilla.

2. Lado valmiiksi leikatut ahvenfileet työlaudalle ja mausta suolalla sekä currylla. Ota omenasta 8 ohutta lohkoa ja raasta loppu omena kalafileiden päälle. Kääri fileet rulliksi ja lado voideltuun paistosvuokaan. Erottele rullat omenaviipaleilla toisistaan ja mausta vuoka yrttioksin.

3. Kypsennä grillissä tai uunissa.

X