Reseptit

Omenainen ahven curryliemessä

27.6.2019 Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Omena ja curry lastaavat kalarul­lat makoisaksi lau­tasretkeksi kauko­ maille. Ruoka sopii uusien kasvisten kanssa tarjotta­vaksi.

Ainekset

Omenainen ahven curryliemessä:

1 punaposkinen omena
8 ahvenfileetä
1/2 tl suolaa
1 rkl curryjauhetta tai
2 rkl valmista currytahnaa
2 rkl voisulaa
4 oksaa tuoretta oreganoa tai villiä mäkimeiramia
2 dl kookoskermaa tai kaurakermaa

Valmistusohje

1. Voitele uunivuoka voilla.

2. Lado valmiiksi leikatut ahvenfileet työlaudalle ja mausta suolalla sekä currylla. Ota omenasta 8 ohutta lohkoa ja raasta loppu omena kalafileiden päälle. Kääri fileet rulliksi ja lado voideltuun paistosvuokaan. Erottele rullat omenaviipaleilla toisistaan ja mausta vuoka yrttioksin.

3. Kypsennä grillissä tai uunissa.

Julkaistu aiemmin

metsastys-ja-kalastus

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme