Reseptit

Omenainen broilerisalaatti

Omenainen broilerisalaatti on makujen täydellinen yhdistelmä. Hyvässä salaatissa on jotain pehmeää, rapeaa, kypsää, raakaa, täyteläistä ja raikasta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenainen broilerisalaatti

  • 400 g broilerin sisäfileitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl harissaa
  • ripaus suolaa

Lisäksi:

  • 2–3 napakkaa punaista omenaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus chilijauhetta
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 100 g babypinaattia
  • 200 g rapeaa salaattia
  • 100 g paahdettuja pekaanipähkinöitä
  • 50 g sinihomejuustoa muruina

Valmistusohje

Omenainen broilerisalaatti eli omenainen kanasalaatti valmistuu broilerin sisäfileistä näin helposti.

1. Kääntele kulhossa broilerin sisäfileisiin öljy, harissa ja ripaus suolaa. Kuumenna paistinpannu ja paista fileet kypsiksi. Nosta sivuun odottamaan. Pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla.

2. Leikkaa omenat lohkoiksi. Lisää pannulle oliiviöljy ja kuumenna. Lisää myös hunaja sekä omenalohkot. Paista lohkoihin väriä niitä välillä käännellen ja mausta chilijauheella sekä suolalla ja mustapippurilla. Älä paista omenoita liian kypsiksi, niihin saa jäädä rapeutta.

3. Levitä pinaatti ja rapea, revitty salaatti vadille ja lisää päälle paistetut omenalohkot, viipaloidut broilerit, paahdettuja pekaanipähkinöitä sekä sinihomejuustomurua.

4. Tarjoile omenainen broilerisalaatti hyvän leivän kera.

Katso myös:
Linssi-broilerisalaatti, Ruoka.fi Lämmin broilerisalaatti, Ruoka.fi Broileri-pastasalaatti, Kotiliesi.fi

X