Reseptit

Omenainen hirvikiusaus

Valmista koko ateria yhdellä kerralla uunissa. Omenainen hirvikiusaus maistuu etikkapunajuurien ja maustekurkkujen kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 2 sipulia
  • 3 hapokasta omenaa
  • 300 g kypsää hirvenlihaa (esim. savustettua tai ylikypsää)
  • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
  • kourallinen tuoretta meiramia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl roseepippuria murskattuna
  • 4 dl kermaa
  • 1 rkl öljyä vuokaan

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi perunat, sipulit ja omenat (jos on kiire, käytä pakasteesta peruna-sipulisekoitusta ja suikaloi vain omenat).

2. Sekoita isossa kulhossa suikaleet, revitty tai hienonnettu hirvenliha, hienonnettu lehtipersilja ja meirami, suola ja roseepippuri, niin että maut sekoittuvat hyvin.

3. Kaada seos kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Lorauta päälle kerma ja paista kiusausta 200-asteisessa uunissa reilun tunnin verran. Jos pinta alkaa tummua, peitä vuoka foliolla.

4. Tarjoile etikkapunajuurien ja maustekurkkujen kera.

X