Omenainen kanakeitto
Kanakeitto kuuluu keittolounaiden klassikoihin. Siitä saa hieman erilaisemman version, kun keiton valmistuksessa käyttää mukana omenaa.
Ainekset
- 3 (450 g) broilerin rintafileetä
- 2 rkl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 2 tl currya
- puolikas purjo
- 2 isoa porkkanaa
- 1 palsternakka
- 7 dl kanalientä (esim. Knorr)
- 1 prk (400 g) kookosmaitoa (rasvaa 6 %, esim. Santa Maria)
- 1 hapahko kotimainen omena
Valmistusohje
Omenainen kanakeitto sopii kevyeksi lounaaksi. Sen yhdessä annoksessa on kaloreita vain 320.
1. Leikkaa broilerin rintafileet reiluiksi kuutioiksi. Ruskista palat pannulla öljyssä käännellen ja mausta suolalla, mustapippurilla ja currylla. Siirrä palat kattilaan.
2. Halkaise purjo, huuhtele huolella ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka.
3. Kääntele kasviksia pannulla hetken aikaa. Siirrä ne broileripalojen kanssa kattilaan.
4. Kaada kattilaan kanaliemi ja kookosmaito ja anna keiton kiehua 5 minuuttia.
5. Lisää kattilaan kuorittu ja paloiteltu omena, kiehauta keitto ja tarkista maku ja kasvisten kypsyys. Tarjoa täysjyväleivän kanssa.
Vinkki: Jos kaipaat omena-kanakeittoon tulisempaa makua, lisää esimerkiksi 1 tl valkosipulitahnaa, 1 1/2 tl inkivääritahnaa ja/tai 12
rkl makeaa chilikastiketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous