Reseptit

Omenainen kaurapuuro

6.9.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 dl tavallista maitoa tai soija- tai kauramaitoa
2 dl leseitä sisältäviä kaurahiutaleita
mineraalisuolaa
4 kotimaista omenaa
1 rkl hunajaa

pinnalle:

4 rkl kanelia
valmista tai itse tehtyä siemenseosta (esimerkiksi auringonkukan-, kurpitsan-, pellavan- ja pinjansiemeniä)

Valmistusohje

Täyteläinen omenainen kaurapuuro nautitaan hyviä rasvoja sisältävien siementen kera.

1. Kuumenna neste kiehuvaksi. Lisää hiutaleet ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla. Huuhdo ja raasta omenat. Lisää
omenaraaste ja hunaja puuron joukkoon.

2. Annostele tarjolle ja ripottele kaneli sekä siemenet pinnalle.
 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *