Reseptit

Omenainen kinkun kastike

Omenainen kastike sopii tarjottavaksi pestolla kuorrutetun pikkukinkun kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kinkun kastike

  • 5 dl kinkun paistolientä
  • 1 dl löysää omenasosetta
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä tai inkivääritahnaa
  • 3 rkl ruskeaa kastikesuurustetta (gluteenitonta)
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Kinkun kastike tehdään näin: 

Ota talteen kinkun paistoliemi. Maistele paistolientä ja laimenna sitä tarvittaessa, jos se tuntuu liian suolaiselta.

Pane paistoliemi, omenasose sekä inkivääri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ripottele suuruste liemen joukkoon ja kiehauta kastike.

Voit halutessasi maustaa omenaisen kinkunkastikkeen vielä hienonnetuilla yrteillä, esimerkiksi tuoreella timjamilla.

Lue myös: Täydellinen kinkku – kinkun sulatus, paistaminen ja kuorrutus

Katso myös Kotiliesi.fi: Joulusinappi

X