
Omenainen kinkun kastike
Omenainen kastike sopii tarjottavaksi pestolla kuorrutetun pikkukinkun kanssa.
Ainekset
Kinkun kastike
- 5 dl kinkun paistolientä
- 1 dl löysää omenasosetta
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä tai inkivääritahnaa
- 3 rkl ruskeaa kastikesuurustetta (gluteenitonta)
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
Kinkun kastike tehdään näin:
Ota talteen kinkun paistoliemi. Maistele paistolientä ja laimenna sitä tarvittaessa, jos se tuntuu liian suolaiselta.
Pane paistoliemi, omenasose sekä inkivääri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ripottele suuruste liemen joukkoon ja kiehauta kastike.
Voit halutessasi maustaa omenaisen kinkunkastikkeen vielä hienonnetuilla yrteillä, esimerkiksi tuoreella timjamilla.
Lue myös: Täydellinen kinkku – kinkun sulatus, paistaminen ja kuorrutus
Katso myös Kotiliesi.fi: Joulusinappi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous