Reseptit

Omenainen kinuskikakku

Omena-kinuskikakusta on vaikea pitää sormiaan irti. Tässä mehevässä herkkukakussa omena on joko raasteena tai pieninä kuutioina.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Omena-kinuskikakusta on vaikea pitää sormiaan irti.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 keskikoista hapahkoa omenaa
  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½–1 tl kardemummaa tai kanelia

Kostutukseen

  • 1.5 dl omenamehua

kinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

koristeeksi

  • pähkinöitä ja rusinoita

Valmistusohje

1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22–24 cm:n kokoinen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175- asteiseksi.

2. Kuori ja raasta omenat tai leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenaraaste tai -kuutiot kuivien aineiden joukkoon ja kääntele seos taikinaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla kypsennyksen loppuvaiheessa.

3. Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta. Huuhtaise vuoka puhtaaksi ja pane kakku takaisin vuokaan. Pistele kakkuun sinne tänne reikiä ja valuta päälle omenamehu. Anna kakun kostua foliolla peitettynä jonkin aikaa ennen kuorruttamista.

4. Mittaa kuorrutusta varten kattilaan kerma, sokeri ja paloiteltu voi. Keitä seosta hiljalleen 10–15 minuuttia tai kunnes se sakenee. Kaada kuorrutus kakun pinnalle ja koristele pähkinä-rusinaseoksella.

X