Reseptit

Omenainen porkkanakakku

Omenainen porkkanakakku on ihanan mausteinen leivonnainen kahvipöytään. Koristele nonparelleilla tai marsipaaniporkkanoilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenainen porkkanakakku

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 1/2 dl kidesokeria
  • 5 dl porkkanaraastetta
  • 3 dl omenaraastetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 rkl kardemummaa
  • 1/2 rkl kanelia
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 80 g mantelirouhetta
  • 2 dl juoksevaa margariinia

kuorrutus:

  • 100 g leivontamargariinia tai huoneenlämpöistä voita
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu

Valmistusohje

Omenainen porkkanakakku valmistuu näin:

Vatkaa munat ja sokerit kevyesti keskenään. Lisää raasteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 23 x 30 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja kuorruta omenainen porkkanakakku. Voit koristella kakun nonparelleilla tai pienillä marsipaanista muovatuilla porkkanoilla.

Katso myös: Perinteinen porkkanakakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku – makumuisto mummolasta

 

X