Omenainen porkkanakakku
Omenainen porkkanakakku on ihanan mausteinen leivonnainen kahvipöytään. Koristele nonparelleilla tai marsipaaniporkkanoilla.
Ainekset
Omenainen porkkanakakku
- 4 kananmunaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 1/2 dl kidesokeria
- 5 dl porkkanaraastetta
- 3 dl omenaraastetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1/2 rkl kardemummaa
- 1/2 rkl kanelia
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl leivinjauhetta
- 80 g mantelirouhetta
- 2 dl juoksevaa margariinia
kuorrutus:
- 100 g leivontamargariinia tai huoneenlämpöistä voita
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
Valmistusohje
Omenainen porkkanakakku valmistuu näin:
Vatkaa munat ja sokerit kevyesti keskenään. Lisää raasteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 23 x 30 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja kuorruta omenainen porkkanakakku. Voit koristella kakun nonparelleilla tai pienillä marsipaanista muovatuilla porkkanoilla.
Katso myös: Perinteinen porkkanakakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku – makumuisto mummolasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous