Omenainen tiramisu
Reseptit

Omenainen tiramisu

Tiramisu on yksi kuuluisimpia italialaisiajälkiruokia. Tiramisussa maistuvat kahviin kostutetut keksit, mantelilikööri ja täyteläinen mascarponejuusto. Raikasta makea jälkiruoka hapokkailla omenilla.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 omenaa
  • 0.5 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl tavallista hillosokeria tai hillo-marmeladisokeria

Vaniljavaahto:

  • 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

pohjalle:

  • 8 tiramisu-keksiä (savoiardi) tai murokeksiä tai pala kuivakakkua
  • 1 dl omenamehua

pinnalle:

  • kanelia

Valmistusohje

Kuori omenat tarvittaessa. Lohko omenat ja poista niistä siemenkota. Pane omenalohkot, vesi, kanelitanko ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes omenalohkot ovat hieman pehmenneet. Anna seoksen jäähtyä.

Mausta mascarponejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto mascarponejuuston joukkoon.
Kostuta keksit tai kakunpalat omenamehulla ja pane ne matalaan vuokaan. Levitä päälle omenalohkot sekä mascarponejuustoseos. Ripottele pinnalle kanelia.

X