Reseptit

Omenatiramisu

Nappaa tästä ihanan omenaisen tiramisun resepti.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenatiramisu

  • 4 isoa hapokasta omenaa
  • 3 dl omenamehua
  • 3 rkl omena-vaniljalikööriä (Chymos)
  • (ripaus punaista karamelliväriä)
  • 4 Wilhelmiina-keksiä
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • noin 250 g mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Omenatiramisu tehdään helposti näin:

1. Pese, kuori ja viipaloi omenat.  Kaada mehu kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää omenat ja hauduta omenalohkot pehmeiksi mehussa. Lisää  likööri haudutusliemeen ja anna omenoiden jäähtyä liemessä. Nosta jäähtyneet omenat pois ja säästä liemi. (Jos haluat omenalohkoista punaisia, värjää liemi varovasti elintarvikevärillä.)

2. Erottele kananmunista keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa. Sekoita molemmat vaahdot mascarponeen. Lisää kerma ja mausta seos vaniljasokerilla.

3. Puolita Wilhelmiina-keksit ja kastele ne hetkeksi omenoiden haudutusliemeen. Annostele omenoita, keksipaloja ja mascarponevaahtoa kerroksittain annoskulhoihin tai laseihin. Anna maustua kylmässä jonkin aikaa. Tarjoa omenatiramisu jälkiruokana hyvän kahvin kanssa.

Saatat pitää myös mansikkaisesta tiramisusta, suklaatiramisusta tai tiramisukääretortusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään piparkakkutiramisu

X