Omenainen unelmatorttu
Omenaunelma on moderni muunnelma perinteisestä unelmatortusta. Kääretorttu täytetään omenasoseella ja vaniljakiisselillä, torttu päällystetään marengilla.
Ainekset
pohja
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 0.5 dl perunajauhoja
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Omenasose
- 4 isoa omenaa
- 2 rkl sokeria
- tilkka calvadosia tai sitruunamehua
Vaniljakiisseli
- 2 dl kuohukermaa
- 2 keltuaista
- 1 tl perunajauhoja
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 25 g pehmeää voita
Marenki
- 2 valkuaista
- 3 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Tee ensin omenasose. Kuori ja paloittele omenat kattilaan. Lisää tilkka vettä, sokeri ja vähän sitruunamehua tai calvadosia. Keitä omenat pehmeiksi ja jauha sileäksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Tee pohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti.
3. Paista pohjaa leivinpaperilla peitetyllä pellillä 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle.
4. Tee sitten kiisseli. Mittaa kuohukerma, keltuaiset, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää voi ja vaniljasokeri kiisseliin, anna jäähtyä.
5. Levitä omenasose ja vaniljakiisseli täysin jäähtyneen torttupohjan päälle. Kääri rullalle. Pane torttu jääkaappiin tai pakastimeen viilentymään.
6. Tee marenki juuri ennen tarjoilua. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen hyvin vatkaten. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä marenki huolellisesti tortun päälle niin, että se peittyy kauttaaltaan. Kuumenna uunin yläosassa pari minuuttia tai kunnes marenki saa vähän väriä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous