omenainen uunipuuro
Reseptit

Omenainen uunipuuro

Uunissa hautuu kuin itsestään omenainen uunipuuro. Kuorineen viipaloidut omenat antavat mukavaa makua ja suutuntumaa uunipuurolle.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kotimaista omenaa
  • 2,5 dl kaurasuurimoita
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 0,5 tl suolaa
  • 6 dl kaurajuomaa

pinnalle:

  • 2 tl kaneli-sokeria

Valmistusohje

  1. Pese ja viipaloi omenat kuorineen ja lado kevyesti voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Huuhtele kaurasuurimot, valuta ja levitä omenaviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleet ja suola ja kaada päälle kaurajuoma.
  2. Kypsennä 175-asteisessa uunin keskitasossa noin tunnin ajan.
  3. Ripottele omenaisen uunipuuron pinnalle kaneli-sokeria.
  4. Anna omenaisen uunipuuron hautua hetken aikaa folion alla ennen tarjoilua.
X