Reseptit

Omenainen uunipuuro

Uunissa hautuu kuin itsestään omenainen uunipuuro. Kuorineen viipaloidut omenat antavat mukavaa makua ja suutuntumaa uunipuurolle.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Kuorineen viipaloidut omenat täydentävät omenaisen uuniohrapuuron makua.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenainen uunipuuro

  • 2 kotimaista omenaa
  • 2 1/2 dl kaurasuurimoita
  • 1/2 dl kookoshiutaleita
  • 1/2 tl suolaa
  • 6 dl kaurajuomaa

pinnalle:

  • 2 tl kaneli-sokeria

Valmistusohje

Omenainen uunipuuro valmistuu helposti näin:

  1. Pese ja viipaloi omenat kuorineen ja lado kevyesti voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Huuhtele kaurasuurimot, valuta ja levitä omenaviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleet ja suola ja kaada päälle kaurajuoma.
  2. Kypsennä 175-asteisessa uunin keskitasossa noin tunnin ajan.
  3. Ripottele omenaisen uunipuuron pinnalle kaneli-sokeria.
  4. Anna omenaisen uunipuuron hautua hetken aikaa folion alla ennen tarjoilua.

Vinkki: Kokeile myös omenaista uuniohrapuuroa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Puuron jämät kattilan pohjalla? Upota tähteet rieskoihin, sämpylöihin ja jälkkäreihin

X