Omenainen uunipuuro
Uunissa hautuu kuin itsestään omenainen uunipuuro. Kuorineen viipaloidut omenat antavat mukavaa makua ja suutuntumaa uunipuurolle.
Ainekset
Omenainen uunipuuro
- 2 kotimaista omenaa
- 2 1/2 dl kaurasuurimoita
- 1/2 dl kookoshiutaleita
- 1/2 tl suolaa
- 6 dl kaurajuomaa
pinnalle:
- 2 tl kaneli-sokeria
Valmistusohje
Omenainen uunipuuro valmistuu helposti näin:
- Pese ja viipaloi omenat kuorineen ja lado kevyesti voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Huuhtele kaurasuurimot, valuta ja levitä omenaviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleet ja suola ja kaada päälle kaurajuoma.
- Kypsennä 175-asteisessa uunin keskitasossa noin tunnin ajan.
- Ripottele omenaisen uunipuuron pinnalle kaneli-sokeria.
- Anna omenaisen uunipuuron hautua hetken aikaa folion alla ennen tarjoilua.
Vinkki: Kokeile myös omenaista uuniohrapuuroa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Puuron jämät kattilan pohjalla? Upota tähteet rieskoihin, sämpylöihin ja jälkkäreihin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous