Reseptit

Omenainen uuniohrapuuro

Iki-ihana uuniohrapuuro on tavallistakin parempaa omppupiirakan makuisena versiona. Maidottoman uunipuuron voi tehdä omenamehuun.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Omenainen uuniohrapuuro onnistuu maidottamana, kun käytät omenamehua.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenainen uuniohrapuuro

  • 1-2 omenaa
  • 2 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl kanelia

Pinnalle:

  • pari voinokaretta

Valmistusohje

Omenainen uuniohrapuuro valmistuu helposti näin:

1. Kuori ja kuutioi omenat. Pane kaikki puuroainekset vähintään 2 litran vetoiseen, voideltuun uunivuokaan. Lisää puuron pinnalle muutamia voinokareita.

2. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita puuroa kerran tai pari kypsennyksen alkupuolella.

3. Tarjoa omenainen uuniohrapuuro aamiaisella tai iltapalana.

Vinkki: Kokeile myös kaura-taateliuunipuuroa

Katso myös Kotiliesi.fi: Puuron jämät kattilan pohjalla? Upota tähteet rieskoihin, sämpylöihin ja jälkkäreihin

X