Omenainen uuniohrapuuro
Iki-ihana uuniohrapuuro on tavallistakin parempaa omppupiirakan makuisena versiona. Maidottoman uunipuuron voi tehdä omenamehuun.
Ainekset
Omenainen uuniohrapuuro
- 1-2 omenaa
- 2 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
- 1 1/2 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 tl kanelia
Pinnalle:
- pari voinokaretta
Valmistusohje
Omenainen uuniohrapuuro valmistuu helposti näin:
1. Kuori ja kuutioi omenat. Pane kaikki puuroainekset vähintään 2 litran vetoiseen, voideltuun uunivuokaan. Lisää puuron pinnalle muutamia voinokareita.
2. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita puuroa kerran tai pari kypsennyksen alkupuolella.
3. Tarjoa omenainen uuniohrapuuro aamiaisella tai iltapalana.
Vinkki: Kokeile myös kaura-taateliuunipuuroa
Katso myös Kotiliesi.fi: Puuron jämät kattilan pohjalla? Upota tähteet rieskoihin, sämpylöihin ja jälkkäreihin
Kommentit
Maidon määrä tulisi varmaan olla oikeasti 1,5 L, ei dL… muuten tulee kuivaa ”puuroa”.
Kommentit
Maidon määrä tulisi varmaan olla oikeasti 1,5 L, ei dL… muuten tulee kuivaa ”puuroa”.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous