
Omenainen vuohenjuustopiirakka
Tämän syksyn mehevin omppupiirakka onkin suolainen. Tässä piirakassa maistuvat omena, vuohenjuusto ja tuore timjami.
Ainekset
Pohja
- 150 g pehmeää voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g pehmeää vuohenjuustoa
- 3 kananmunaa
- 2–3 rkl tuoretta timjamia
- 2 tl Dijon-sinappia
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
- 2 dl juustoraastetta
- 2 omenaa ohuina viipaleina
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon pehmeä voi ja vehnäjauhot. Nypi murumaiseksi seokseksi ja sekoita lopuksi nopeasti joukkoon vesi. Pyöräytä taikina palloksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin hetkeksi odottamaan. Painele taikina pyöreän korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
2. Yhdistä kulhossa kerma, vuohenjuusto ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Mausta timjamilla, sinapilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkapohjalle.
3. Ripottele päälle juustoraaste ja asettele pinnalle omenaviipaleet.
4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä ja täyte on kiinteä. Jäähdytä hieman ja tarjoile.
Lisää suolaisia omenaherkkuja:
Kotiliesi.fi: Rustiikkinen omena-sipulileipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous