Reseptit

Omenakierrepulla kookossokerikinuskilla

9.9.2015 Teksti: Prisca Leclerc Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl kookossokeria
1 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 muna
100 g voita
8–10 dl jauhoja
1 rkl voita pannun voiteluun
1 muna pullan voiteluun

Täyte

3 hapahkoa omenaa raastettuna
2 rkl kookossokeria
1 tl kanelia
50 g voita

kinuski

3/4 dl kookossokeria
1 dl kuohukermaa
1 iso hyppysellinen suolaa
1 rkl voita

Valmistusohje

Kierrepulla saa toffeisen ja paahtuneen makunsa kookossokerista ja kinuskista. Varoitus, tähän herkkuun jää koukkuun!

1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva sekoittaen. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Kun hiiva on liuennut, lisää kardemumma, sokeri ja suola vatkaten. Lisää kananmuna ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.

2. Kaada joukkoon puolet jauhoista pikkuhiljaa, koko ajan hiljaa vatkaten. Kaada joukkoon puolet voista ja vatkaa tasaiseksi. Kaada taikinaan loput jauhoista ja vaivaa käsin. Lisää loppu voi ja vaivaa se taikinan joukkoon. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja, kunnes taikina on kiinteähkö ja tasainen. Anna taikinan nousta liinan alla, lämpöisessä paikassa, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (n. 30 minuuttia).

3. Tee täyte. Pese ja kuori omenat. Raasta omenat ja purista käsin pois mehu. Nosta omenaraaste kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Leivo taikina kahdessa osassa. Kauli puolet taikinasta jauhotetulla alustalla ohueksi (n. 2–3 mm), suorakaiteen muotoiseksi n. 15–20 cm pitkäksi levyksi. Voitele taikinalevy pehmeällä voilla (25 g) ja levitä puolet omenaraasteesta tasaisesti taikinalevyn keskelle koko pituudelta. Pyöritä levystä pitkä rulla ja tee sama toisella taikinan puolikkaalla.

4. Voitele valurautapannu ja kierrä rullat pannuun aloittaen pannun ulkoreunasta. Riko kananmuna kuppiin, sekoita ja sivele sitä pullan pintaan. Leikkaa halutessasi viiltoja säteen muotoisesti pullan pintaan (näin kinuskia tarttuu paksummin pullan päälle). Laita uuniin n. 25–30 minuutiksi.

5. Tee kinuski. Laita kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja keitä keskilämmöllä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kinuski paksuuntuu.
Ota pulla pois uunista, anna sen hieman jäähtyä ja kaada päälle kinuskikastike.

Katso myös:

Kookos-omenapulla valmistuu uunipannussa, Ruoka.fi

Omenacharlotte, Ruoka.fi

Uuniomenat ja helppo vaniljakinuskikastike, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi