Reseptit

Omenakiisseli

Täyttävän lounaan jälkeen tekee mieli raikasta jälkiruokaa. Tähän omenakiisseli on nappi valinta. Kiisseli tarjoillaan vaahdotetun vanilliinikastikkeen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 5 dl omenatäysmehua
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 4 happoista omenaa
  • 1 rkl kanelia

Lisäksi:

  • vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

Valmistusohje

Omenakiisseli on raikas jälkiruoka.

1. Pane vesi, omenamehu, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa.

2. Kuori ja raasta omenat. Lisää omenaraaste kiisselin joukkoonja mausta kiisseli kanelilla. Anna jäähtyä. Tarjoa vaahdotetun vanilliinikastikkeen
kanssa.

X